НОВИНИ

Николай Желязков: Продължаваме да се борим за всеки гейм, ще започнем да печелим

николай желязков показахме добри отигравания желае
Снимка: БФ Волейбол, Start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 26.06.2022
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже Николай Желязков е убеден, че добрите игри и борбеността на неговите момчета съвсем скоро ще се отплатят с победи.

Младият български тим загуби от САЩ с 1:3, но даде много сериозен отпор на опитния американски тим в двубоя от Волейболната лига на нациите в София.

„Чувствата ми от мача са смесени, но като чели надделява разочарованието, защото изпуснахме ситуации, с които можеше поне да докараме мача до пети гейм. Това е пореден мач, в който ние продължаваме да се борим във всяка част. Може и да стана вече банално, но за такъв млад състав да играе такива срещи, а не да губим по 0:3 и на по 15 точки, ние ще започнем да печелим. Този момент ще дойде. Оптимистичното е, че момчетата показват характер и борба във всеки мач. До края ни остават още 5 срещи и ние ще дадем най-доброто от себе си във всяка една от тях“, каза Желязков.

Той коментира и третия гейм, в който изпуснахме геймбол и възможност ние да поведем в резултата.

„Не го отдавам нито на липса на късмет, нито на грешни решения. В определени ситуация отборът на САЩ показа изключително майсторство. Те извадиха невероятни топки и в нападение направиха страхотни неща. Накрая успяхме доста добре изградим и блокадата си, и нашата система на игра срещу тях. Но за съжаление, когато въпреки че си направил нещо максимално добре, от другата страна успяват да те спрат, единствено трябва да ги поздравиш. На този етап е това“, допълни селекционерът.

Според него стратегията при сервис на двата отбора е изиграла важна роля в двубоя.

„Загубихме първия гейм, защото рискувахме началния удар. Но на това ниво, ако не нападнеш противника със силен начален удар, нямаш шанс. Ние бяхме длъжни да бъдем на границата риска на сервис и впоследствие това се отплати. На моменти това, което ни затрудни е техният хибриден сервис, който беше скъсен в четворката на втора линия и изпълнен тактически много добре. При подобно посрещане се елиминира атаката през центъра и пайпът, които за нас са много силно оръжие. Това е нещо, което американците направиха наистина феноменално", заяви още Желязков.

Той коментира и допълнителните проблеми, възникнали по време на мача - със Светослав Гоцев и Георги Сеганов. Играещият силно Гоцев получи удар и трябваше да бъде сменен, за да не се стигне до усложнения. Сеганов получи травма на коляното.

„Имахме някои проблеми със Слави Гоцев и Георги Сеганов. Те напуснаха терена по здравословни причини, които се надявам да не са сериозни. От това, което говорихме с доктора непосредствено след мача, не е нещо сериозно, но нека първо видим как са двамата. Щабът прави всичко възможно да бъдат вдигнати на крака за неделя и да дадат най-доброто от себе си. Но със сигурност ще е тежко. Играем тежък мач в трети последователен ден. Бразилия също има здравословни проблеми, но има и много висока класа“, завърши Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещата на БНТ Филипа Огнянова търси професиите на бъдещето в нова рубрика в Youtube
Водещата на БНТ Филипа Огнянова търси професиите на бъдещето в нова рубрика в Youtube
В разгара на сезона: Преливащи кофи за смет във Варна
В разгара на сезона: Преливащи кофи за смет във Варна