НОВИНИ

Нинова: 4 млрд. лева стигнаха до икономиката и домакинствата

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:02, 01.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

За три месеца кабинетът е дал 4 милиарда на бизнеса и домакинствата - това обяви вицепремиерът Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че мярката 60 на 40 продължава, борбата със спекулата - също.

Чрез мерките на правителството 4 млд. лева стигнаха до икономиката и домакинствата за три месеца и половина... От днес влизат в сила всички онези мерки, които представляват 20 млрд. лева, частта от бюджета за 2022, която е ориентирана към увеличаване на минимална заплата, увеличаване на майчинство, увеличаване на средствата за отглеждане на дете, ваучери за храна на работници от 80 на 200 лева, 50 милиона лева за общините помощ за техните субсидирани дейности, безплатни детски градини, обясни Нинова.

По повод предложение на "Демократична България" за намаляване на акцизите върху горивата, вицепремиерът Корнелия Нинова каза, че в лично качество подкрепя идеята, но тя не е обсъждана в правителството.

По другото им предложение за намаляване на митата за внос на определени стоки за 6 месеца, Нинова изрази притеснения, че така може да пострада българското производство.

Вицепремиерът призова парламента за съдействие - както депутатите, така и тя да получат доклада на Сметната палата за Държавната консолидационна компания. Той е изцяло засекретен заради съмнения за извършени престъпления и е предаден директно на прокуратурата, обясни Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айк Мнацаканян ще се бори за бронза на Европейското
Айк Мнацаканян ще се бори за бронза на Европейското
МОН пусна информация за докторската научна степен на Андрей Гюров
МОН пусна информация за докторската научна степен на Андрей Гюров