НОВИНИ

Нинова: Асен Василев надигра всички

нинова асен василев надигра всички
bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 18.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира от Шумен постигнатото споразумение между ПП – ДБ, ГЕРБ и ДПС за по-ранното отпадане на дерогацията. Тя го определи като надхитряване от страна на министъра на финансите Асен Василев спрямо ГЕРБ. Според Нинова, с отпадането на дерогацията има риск от повишение на цените.

"Асен Василев надигра всички, това е нашият коментар. Много перфидно ги надхитри. Това, което искаха ПП-ДБ, се случи. Дерогацията ще отпадне от 1 март истински и по същество. Смятам, че това, което Делян Добрев и ГЕРБ правеха в последните месеци с изваждането на документи, с критика към ГЕРБ, приключи. Да свиват знамето на революцията, очевидно ГЕРБ се предадоха. Неслучайно вотът на недоверие беше отложен, като ГЕРБ и ДПС не се регистрираха заедно с "Възраждане" и ИТН, за да имат време именно за тези договорки", коментира тя.

Нинова смята, че сглобката се е събрала единствено заради икономически интереси.

"Прави впечатление, че като съобщение не излезе нищо позитивно за България и българския народ. Забрави се в този разговор увеличаването на данъците, бонус-донос, данък върху бакшишите и т.н. Нито дума за това, което чака хората. ГЕБ и ДПС забравиха за дълговата спирала, която ще ни вкарва уж Асен Василев и това не е тема на този разговор, забравиха за 3 % дефицит. Нищо от съществените за България и за българския народ въпроси тези хора не ги интересува. От самото начало на сглобката до ден днешен повтаряме едно и също. Договорката им за правителство представляват точно това разпределяне на порции за власт и за пари".

Вотът на недоверие трябва да бъде успешен, защото наблюдаваме пълен разпад на държавата и България повече не може да се управлява по този начин, коментира още лидерът на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов откри сезона с 10-о място в Гургъл
Алберт Попов откри сезона с 10-о място в Гургъл
Анди Мъри отпадна от състава на Великобритания за Купа "Дейвис"
Анди Мъри отпадна от състава на Великобритания за Купа "Дейвис"