НОВИНИ

Нишикори обърна Хачанов след четиричасова битка

нишикори обърна хачанов четиричасова битка
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:46, 02.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Кей Нишикори се класира за третия кръг на тазгодишния Ролан Гарос, след като надви Карен Хачанов в един от най-вълнуващите и оспорвани сблъсъци от началото на турнира – 4-6, 6-2, 2-6, 6-4, 6-4, за близо четири часа игра.

Руснакът дръпна в сетовете след един-единствен пробив в откриващия сет, реализиран в петия гейм. Японецът отвърна на предизвикателството след два брейка във втората част, но Хачанов отново се показа с едни гърди напред след идентична развръзка на втория сет, но с разменени роли. Той поведе с пробив в четвъртия сет, но последва моментален рибрейк от Нишикори, който нанесе решителния си удар в десетия гейм. Това се повтори и в заключителната пета част за крайния успех.

Японецът продължи с отличното си представяне в петсетови двубои в кариерата, печелейки 26-ия си мач в 33 изиграни сблъсъка. Той не успя да направи ас, но завърши с цели 57 уинъра – с 14 повече от Хачанов, при 56 непредизвикани грешки. В спор за място на осминафиналите той ще играе с швейцареца Хенри Лааксонен, който поднесе изненадата на деня, побеждавайки 11-ия в схемата испанец Роберто Баутиста Агут след 6-3, 2-6, 6-3, 6-2.

Поставеният под номер 5 Стефанос Циципас записа нова чиста победа в три сета, надигравайки испанеца Педро Мартинес с 6-3, 6-4, 6-3 и ще играе с Джон Иснър в трети кръг.

Напред продължиха още Федерико Делбонис, елиминирал „екзекутора“ на Доминик Тийм Пабло Андухар, Ласло Джере, който е съперник на Александър Зверев в трети кръг, Каспер Рууд, Алехандро Давидович Фокина, Фабио Фонини и Райли Опелка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи политически реакции след санкциите на САЩ за Божков и Пеевски
Първи политически реакции след санкциите на САЩ за Божков и Пеевски
Серина сломи Бузарнеску и е в трети кръг на Ролан Гарос
Серина сломи Бузарнеску и е в трети кръг на Ролан Гарос