НОВИНИ

Нотингам Форест уволни треньора си Стив Купър

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:05, 19.12.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
нотингам форест уволни треньора стив купър
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Нотингам Форест обяви, че се разделя с мениджъра на тима Стив Купър, а причината за това решение на собственика Евангелос Маринакис са слабите резултати в последно време.

Форест нямат победа във вече шест поредни мача във Висшата лига, в които отборът допусна пет цели загуби и така се смъкна до 17-ата позиция с актив от 14 точки.

Уволнението на Купър идва малко повече от две години, след като той пое двукратните европейски шампиони и в първия си сезон начело помогна на Нотингам да се завърне в елита на Англия за пръв път през новия век. През изминалата кампания уелският специалист успя да изведе състава си и до 16-ото място в подреждането, с което гарантира, че и през сезон 2023/24 Форест ще бъде част от Висшата лига.

В своята треньорска кариера преди да се озове на "Сити Граунд" пък Стив Купър работи като мениджър на Суонзи, а освен това е бил и селекционер на отборите на Англия до 17 г. и до 19 г., като с първия дори става световен шампион през 2017-а година.

"Всички искат да благодарят на Стив зе неговия невероятен принос. Постиженията му върнаха Форест в елита и това остава паметен момент в историята ни. Благодарим му за отдадеността по време на периода с нас, но резултатите ни трябва да се подобрят незабавно", се казва в съобщението в официалния сайт на Нотингам Форест.

Според авторитетния италиански журналист Фабрицио Романо фаворит да наследи Стив Купър начело на Форест е португалецът Нуно Еспирито Санто, който е добре познато име в Англия, където е работил в Уулвърхмптън и Тотнъм. За последно пък 49-годишният специалист бе начело на Ал-Итихад в Саудитска Арабия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Такса смет в Бургас скача с 30%
Такса смет в Бургас скача с 30%
"Полицай на годината" - кои са най-добрите служители на реда?
"Полицай на годината" - кои са най-добрите служители на реда?