НОВИНИ

Новак Джокович e четвъртфиналист в Дубай след разгром над нидерландец

новак джокович четвъртфиналист дубай разгром нидерландец
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:37, 01.03.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович буквално влетя на четвъртфиналите на турнира по тенис в Дубай, след като премина с 6:2, 6:3 над Талон Грийкспор (Нидерландия) и показа най-добрата си форма. Джокович е печелил турнира с награден фонд 2 855 495 щатски долара пет пъти до момента.

Ден след като трябваше да играе три сета срещу чешкия квалификант Томаш Махач, Джокович показа най-доброто от качествата си срещу шокирания Грийкспор, пробивайки го два пъти в първия сет.

22-кратният шампион от Големия шлем нямаше настроение да прави подаръци и да се бави, след като срещата беше прекъсната няколко пъти заради лек дъжд и атакува подаването на нидерландския си противник още в началото на втората част. Вкарвайки уинъри когато си поиска от началната линия, сърбинът показа меко отиграване с един дроп-шот, последван от унищожителен пасинг-изстрел преди да оформи аванса си на 4:0.

Грийкспор успя да си вземе следващото подаване, след това проби сервиса на Джокович, който направи двойна грешка, но след това в свой стил взе частта и мача.

"Беше страхотна вечер за мен. Вчера наистина трябваше да работя здраво, за да спечеля победа, започна Джокович. Но днес още от самото начало започнах с остра и агресивна игра. Играх тенис на друго ниво. Може би последните три или четири гейма в мача не беше най-доброто от мене, но в края на срещата успях да намеря отново най-доброто от подаването си. Доволен съм като цяло, доволен съм от начина, по който се чувствам на корта", заяви още сърбинът.

В друга среща от късната сесия от втория кръг Борна Чорич (Хърватия) се наложи над австралиеца Танаси Кокинакис с 6:7 (4), 6:3, 7:5. Чорич очаква победителя от срещата между Даниил Медведев (Русия) и Александър Бублик (Казахстан) за свой следващ противник.

Кокинакис, който играе на турнира с уайлд-кард, в предишния кръг елиминира френския лъки-лузър Кантес Алес. Днес в първия сет срещу номер 20 в схемата Чорич той не се даде и в тайбрека успя да изтръгне успеха благодарение на първата точка при подаване на хърватина. Във втория обаче допусна два пробива в последните си две подавания. Третият сет също премина равностойно и без пробиви до самия му край, когато Кокинакис направи непредизвикани грешки и това му коства отпадането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият филм "Български кораб потъва в бурно море" тръгва по кината от 3 март
Новият филм "Български кораб потъва в бурно море" тръгва по кината от 3 март
Левски отстъпи на косовския Пея и записа пета поредна от общо седем загуби в Балканската лига
Левски отстъпи на косовския Пея и записа пета поредна от общо седем загуби в Балканската лига