НОВИНИ

Новак Джокович и Даниил Медведев ще спорят за трофея от US Open 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:32, 09.09.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
новак джокович даниил медведев спорят трофея open 2023
Слушай новината

Новак Джокович и Даниил Медведев ще спорят за титлата на US Open 2023 в повторения на финала от преди две години, след като елиминираха в полуфиналите съответно Бен Шелтън и действащия шампион в турнира Карлос Алкарас.

В първия двубой за деня Джокович се справи с местния любимец Шелтън в три сета - 6:2, 6:3, 7:6(4) за 2 часа и 42 минути игра на корта.

След отлични първи два сета в третия сърбинът показа известни колебания и въпреки че бе повел с пробив допусна той да бъде върнат, а впоследствие и американският му съперник имаше и сетбол при 5:4 в своя полза. Ноле обаче отрази този шанс пред младия американец, но след това на свой ред пропусна възможността да затвори мача в дванадесетия гейм. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който рекордьорът по титли от Големия шлем взе своето и след 7-4 точки в своя полза заслужи правото да играе на своя общо десети финал в Ню Йорк, в който той ще се опита да спечели четвъртата си титла.

Последното препятствие пред Джокович, който от следващата седмица отново ще оглави световната ранглиста, пък се казва Даниил Медведев. Руснакът детронира шампиона от миналогодишния US Open Карлос Алкарас след успех в четири сета - 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3 за 3 часа и 22 минути на корта.

Ключов за развоя на срещата се оказа първият сет, който Медведев измъкна в тайбрек, а след това носителят на трофея от 2021-а година взе набързо и втората част, отпускайки само гейм на своя съперник. Алкарас намали пасива си след успех в третия сет с 6:3, но в следващия един единствен пробив на Даниил му бе достатъчен, за да спечели с 6:3. В последния гейм от мача пък драмата беше пълна, след като руснакът отрази три брейкбола пред своя съперник и съумя да затвори срещата при едва четвъртата си възможност.

По този начин, две години по-късно, отново един срещу друг на финала на US Open ще играят Новак Джокович и Даниил Медведев. През 2021-а крайният триумф беше за руснака, а онзи му успех всъщност не позволи на Джокера да оформи своя Голям шлем във въпросната година.

Въпреки този мач обаче сърбинът има предимство в преките дуели с Медведев, където Ноле води с 9-5. На ниво Голям шлем резултатът е 2-1 в полза на Джокович.

Финалът на US Open 2023 при мъжете е тази неделя (10 септември) от 23:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 4 разлюля Благоевградско
Земетресение със сила 4 разлюля Благоевградско
Португалия надви минимално Словакия за пета поредна победа по пътя към Евро 2024
Португалия надви минимално Словакия за пета поредна победа по пътя към Евро 2024