НОВИНИ

Новак Джокович се раздели с дългогодишния си треньор Мариан Вайда

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:24, 02.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
министърът вътрешните работи австралия потвърди тригодишната забрна джокович влиза страната
Слушай новината

Световният №2 Новак Джокович сложи край на дългогодишното си партньорство със своя наставник Мариан Вайда, с когото работеше почти изцяло през последните 16 години.

Джокович и Вайда започнаха сътрудничеството си през 2006 година, като именно словашкият специалист беше до Ноле при спечелването му на всички 20 титли от Големия шлем.

Двамата работеха заедно до април 2017 година, когато сръбският тенисист реши, че се нуждае от промяна, а по това време той имаше и проблеми с контузии. Година по-късно двамата подновиха партньорството си и това помогна на Джокович да направи страхотна втора половина на 2018 година.

Изглежда обаче е дошъл моментът за окончателната им раздяла, а причината затова е и фактът, че Мариан Вайда иска да прекарва повече време със семейството си.

Така, в ролята на треньор на доскорошния водач в световната ранглиста Джокович остава единствено шампионът от Уимблъдън 2001 година Горан Иванишевич. Хърватинът стана част от екипа на Ноле през 2019 година.

Междувременно стана ясно, че сръбският тенисист е загубил един от основните си спонсори в лицето на френския автомобилен производител "Пежо".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Над 10 000 украинци са влезли в Румъния през последното денонощие
От нашите пратеници: Над 10 000 украинци са влезли в Румъния през последното денонощие
Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Русе - Разград
Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Русе - Разград