НОВИНИ

Новак Джокович сломи Яник Синер за девети финал на Уимбълдън

новак джокович сломи яник синер девети финал уимбълдън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 14.07.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Седемкратният шампион Новак Джокович продължава защитата на титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи италианеца Яник Синер с 6:3, 6:4, 7:6(4) за 2:46 часа, след като доминираше изцяло.

Така Джокович постигна 34-ата си поредна победа на Уимбълдън.

Защитаващият титлата си сърбин направи по един пробив в първите два сета и не загуби подаването си. В третата част всеки от двамата печелеха подаванията си, а Синер пропиля два сетбола в десетия гейм. След това в тайбрека италианецът поведе с 3:1, но Джокович взе следващите три точки, за да направи обрат - 4:3. Синер изравни за 4:4, след което с нови три точки сърбинът затвори мача.

"Полуфиналът винаги е много изравнен, три много оспорвани сета. Третият сет дори можеше да бъде спечелен от Синер. Имаше много напрежение от третата част, защото аз не използвах своите шансове в началото, а той подобри играта си. Синер показа, че е един от лидерите на новото поколение и един от най-добрите играчи в света в момента", каза Джокович след мача.

Той добави, че се опитва да дава най-доброто от себе си, въпреки че възрастовата разлика между двамата е цели 14 години.

"Аз се опитах да не мисля за възрастта, това са просто цифри. 36 е новото 26. Истината е, че изпитвам много мотивация и вдъхновение да играя тенис. Спортът е част от живота ми и ще се опитам да бъда в него колкото се може по-дълго", добави той и призна, че ще гледа втория полуфинал от турнира, докато се възстановява.

За Джокович това ще бъде рекорден 35-и финал от Шлема.

В спора за осма титла от Уимбълдън Новак Джокович ще играе с победителя от другия полуфинал между номер 1 в схемата Карлос Алкарас (Испания) и номер 3 Даниил Медведев (Русия).

Ако спечели титлата Джокович ще се изравни с Роджър Федерер с по осем трофея от турнира на трева в Лондон и общо 24-а титла от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обезопасяват движението по околовръстния път на Видин
Обезопасяват движението по околовръстния път на Видин
Националките до 19 години спечелиха бронзовите медали на Балканиадата по волейбол в София
Националките до 19 години спечелиха бронзовите медали на Балканиадата по волейбол в София