НОВИНИ

Новата дата за конгреса на БФС е 25 юни

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:49, 01.02.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
новата дата конгреса бфс юни

Българският футболен съюз ще проведе отлагания на няколко пъти изборен конгрес на 25 юни, решиха от Изпълнителното бюро на централата след днешното си заседание. На него трябва да бъде избран нов президент на БФС.

Предложението е събитието да се проведе в Националния дворец на културата в столицата, като то трябва да бъде гласувано на следващото заседание на Изпълкома. Конгресът обаче ще се състои, само ако Министерството на здравеопазването промени противоепидемичните мерки и отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма.

Ето и какво пише на официалния сайт на БФС:

"На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС обсъди постъпилото в съюза писмо №62-00-4/29.01.2021 г. от главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и Заповед № РД-01-52/26.01.2021 г., с която забраната за провеждане в присъствена среда на конгресно-конферентни мероприятия се удължава до 30.04.2021 г.

В съответствие с цитираните документи, Бюрото прие следните решения:

Предлага за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет, Извънредното Общо събрание на БФС да се проведе на 25.06.2021 г., петък, в Националния дворец на културата, при задължителното условие, че Министерството на здравеопазването промени ограничителните противоепидемични мерки и отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма.

Предложената дата е съобразена с настоящия срок на извънредната обстановка на територията на Република България, както и с необходимото технологично време за организация на конгрес, излъчване на делегати и кандидати и провеждане на предизборни кампании".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Смяната на модела означава силна държава на отговорните действия, а не на арогантния политически пиар
Илияна Йотова: Смяната на модела означава силна държава на отговорните действия, а не на арогантния политически пиар
Разследват инцидента между Ибрахимович и Лукаку
Разследват инцидента между Ибрахимович и Лукаку