НОВИНИ

Нови случаи на клъстерни инфекции на COVID-19 в няколко държави

bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 13.05.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Общество

Докато бизнесът по света се готви за рестарт, в няколко държави бяха регистрирани клъстерни инфекции. 4-милионният китайски град Дзилин е под частична блокада заради нови случаи на COVID-19. В Ухан също има клъстер от 5 случая.

Месец, след като животът в Дзилин започна да се възстановява от COVID-19, страхът от заразата отново завладя североизточния китайски град. От днес училищата са затворени и учениците се обучават дистанционно. Не работят кината, спортните зали, интернет кафенетата, както и местата за забавления. Не се движат автобусите и влаковете. Дзилин може да бъде напускан само от хора с отрицателен тест за COVID-19.

Ми Фен, говотирел на Националната здравна комисия на Китай: През последните дни наблюдаваме клъстерни случаи. Трябва да бъдат открити слабите места, за да се предотврати връщането на епидемията.

Клъстерът е в предградието Шулан, където в неделя бяха регистрирани 12 случая на COVID-19. Всички са заразени от един човек. В същия район днес бяха открити още 6 заразени.

Клъстер на COVID-19 се появи и в жилищен блок в Ухан. Петте случая протичат без симптоми. За да се предотврати втора вълна, властите обявиха, че ще тестват 11-те милионна жители на града.

В Южна Корея днес бяха регистрирани 26 нови случая. 20 от тях са посетили нощни клубове в квартала на забавленията в Сеул - Итеуон, откъдето тръгна клъстерната инфекция през последните дни. Здравните власти продължават да издирват хора, които са били в заведенията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 търговски банки са готови да отпускат гарантирани кредити в подкрепа на бизнеса
10 търговски банки са готови да отпускат гарантирани кредити в подкрепа на бизнеса
Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето
Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето