НОВИНИ

Нургюл Салимова: Винаги даваме всичко от себе си, сега сме европейски шампионки

нургюл салимова винаги даваме всичко себе сме европейски шампионки
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 21.11.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската шахматистка Нургюл Салимова очаквано беше в приповдигнато настроение при триумфалното завръщане на националния ни отбор при дамите, който стана европейски шампион по време на първенството в Будва, Черна гора.

Салимова изрази радостта си, че тя и нейните съотборнички са имали възможността да разчитат на опита на капитана Антоанета Стефанова и допълни, че е щастлива от факта, че те също са допринесли за спечелването на златния медал.

"Много съм щастлива, че този път бяхме водени от Антоанета Стефанова. На шахматната олимпиада в Индия тя не участва и там се усещаше липсата ѝ. Така че съм много щастлива, че този път бяхме водени от нея. За нас е радост да се учим от нейния професионализъм и опит и съм щастлива, че ние с нашия талант също допринесохме за този успех Винаги даваме всичко от себе си, знаем, че сме силни. Сега сме европейски шампионки", заяви сребърната ни медалистка от Световната купа през тази година.

"От моя резултат също съм много доволна и това ми дава мотивация", коментира още Нургюл Салимова, която спечели и златен медал за индивидуалното си представяне в хода на шампионата, след като постигна най-висок коефициент на представяне на втора дъска.

В същото време други две от младите шахматистки в отбора ни - Белослава Кръстева и Виктория Радева - се присъединиха към Салимова и изразиха радостта си от това, че са били водени от Антоанета Стефанова.

"През цялото време работихме в един екип, тя (Стефанова) ни даваше спокойствие, защото има голям опит в такива състезания и доста допринесе със своя опит. Аз още не мога да осъзная, не сме спали, ще ми трябва още малко време да осъзная", каза Белослава Кръстева.

"За мен е една изключителна радост и чест, да сме водени от Антоанета, защото всяка една от нас е израснала с мечтата да играе рамо до рамо с нея. Ние постигнахме един уникален успех", заяви Виктория Радева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златните момичета в шахмата донесоха купата у нас (Снимки)
Златните момичета в шахмата донесоха купата у нас (Снимки)
Шакира се призна за виновна в укриване на данъци
Шакира се призна за виновна в укриване на данъци