НОВИНИ

Ню Йорк навакса 21 точки изоставане за победа над Маями

йорк навакса точки изоставане победа маями
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:38, 25.11.2023
Чете се за: 06:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Ню Йорк Никс надви Маями Хийт със 100:98 в интригуващ сблъсък от вътрешния турнир на Националната баскетболна асоциация. В зала "Медисън Скуеър Гардън" домакините изоставаха с 21 точки, но след 29:11 в заключителната четвърт съумяха да останат в играта в Източна група В на надпреварата.

Над всички за Никс бе Джейлън Брънсън, който завърши с 24 точки, 3 борби и 3 асистенции. 20 от пейката добави Иманюел Куикли, с 18 се отчете Ар Джей Барет, а Джулиъс Рандъл и Джош Харт добавиха съответно по 13 и 10 пункта за важния успех.

За "горещите" най-резултатен бе Джими Бътлър със своите 23 точки. С дабъл-дабъл завърши Бам Адебайо - 21 пункта и 12 борби, по 15 точки записаха Хайме Хакес-младши и Джош Ричардсън, а с 10 приключи Кайл Лаури, но усилията им се оказаха недостатъчни за водения от Ерик Сполстра състав.

Маями е пети на Изток с баланс 10-6, докато Ню Йорк е шести в същата конференция с девет победи и шест загуби. За Никс предстои домакинство на Финикс Сънс в неделя вечер, докато Хийт гостуват на Бруклин Нетс ден по-рано.

Орландо Меджик постигна шестата си поредна победа, след като надделя със 113:96 над гостуващия тим на Бостън Селтикс.

"Магьосниците" не започнаха мача по най-уверения начин и изоставаха в резултата практически през цялото първо полувреме. В първите минути след почивката Бостън поведе с 12 точки разлика, но това бе всичко, на което бяха способни "келтите".

До края на срещата домакините от Орландо доминираха във всеки един компонент от играта, като вкараха 65 точки през второто полувреме срещу само 40 за Бостън.

Най-резултатен за успеха на тима от щата Флорида бе германецът Мориц Вагнер, който се включи от пейката с 27 точки. Още 17 прибави брат му Франц Вагнер, а с 23 точки се отличи Паоло Банкеро.

За Бостън най-резултатен с 26 точки бе Джейсън Тейтъм, а 22 прибави Джейлън Браун, но двамата общо стреляха едва 13 от 38 от игра.

След 25 точки на Джейлън Грийн Хюстън Рокетс победи шампиона Денвър Нъгетс със 105:86 в друг мач от програмата на НБА, игран тази нощ.

Домакините показаха чудесен отборен баскетбол, с който напълно неутрализираха 38-те точки на звездата на Денвър Никола Йокич.

Освен Грийн, много силен мач направиха и играещите под коша Алперен Шенгюн и Джабари Смит. Турският център Шенгюн завърши с "дабъл-дабъл" от 21 точки и 15 борби, а Смит направи "дабъл-дабъл" от 16 точки и 15 борби.

"Ракетите" водеха убедително през целия мач, като още в средата на втората четвърт авансът им достигна до 26 точки.

За Денвър, освен Йокич, който добави и 19 борби към статистиката си, силен мач направи и Кентейвиъс Колдуел-Поуп, който приключи с 20 точки. На противоположния полюс обаче бе Аарън Гордън, който не вкара нито една от 12-те си стрелби от игра и завърши с едва две точки. С толкова остана и Реджи Джаксън, който вкара само един кош от седем шута в мача.

Поражението изхвърли Денвър от първия в историята на НБА турнира за Купата, като "златните буци" приключват груповата фаза с две победи и две загуби. Хюстън има шанс за класиране напред, но в последния си мач във вторник ще трябва да надделее над Далас като гост.

Голдън Стейт Уориърс запази шансове за класиране напред за Купата след победа със 118:112 над гостуващия Сан Антонио Спърс.

Стеф Къри бе най-резултатен за победителите с 35 точки, като гардът вкара и седем тройки. "Войните" обаче не стигнаха никак лесно до успеха срещу младия тим на "шпорите", който влезе в срещата като последен в класирането в Западната конференция и с десет поредни загуби.

До средата на третата четвърт двата отбора на шест пъти размениха водачеството, но серия от 13:0 точки за Уориърс спомогна на домакините да закрепят солиден аванс, който повече не изпуснаха.

Хърватинът Дарио Шарич направи отлично включване за Голдън Стейт с 20 точки от пейката, а Клей Томпсън вкара 15.

За Сан Антонио Девин Васел реализира 24 точки, а с по 22 завършиха Виктор Уембаняма и Келдън Джонсън.

За да се класира напред в турнира за Купата, отборът на Голдън Стейт ще се нуждае от победа над Сакраменто Кингс в последния си мач от груповата фаза. Срещата е в ранните часове на деня в сряда.

Останалите резултати:

Мемфис Гризлис - Финикс Сънс 89:110

Торонто Раптърс - Чикаго Булс 121:108

Милуоки Бъкс - Вашингтон Уизардс 131:128

Индиана Пейсърс - Детройт Пистънс 136:113

Ел Ей Клипърс - Ню Орлиънс Пеликанс 106:116

снимки БТА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София
Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София
ЦСКА София срещу Етър в сблъсък на първия срещу последния
ЦСКА София срещу Етър в сблъсък на първия срещу последния