НОВИНИ

НЗОК публикува ред и условия за отпускане на лекарства

нзок публикува ред условия отпускане лекарства
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 13.11.2020
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

За да бъде облекчен достъпът до лекарствена терапия на здравноосигурените български граждани с хронични заболявания и осигуряване на свободен коридор за медицинска консултативна помощ за пациентите с остри състояния по време на въведената извънредна епидемична обстановка, НЗОК изготви Условия и ред за отпускане на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК, както и служебно удължаване на срока на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти.

С предложената от НЗОК мярка се цели – от една страна, избягване на струпване на хора в закрити обществени места, спазване на изискването за физическа дистанция, необходимост от домашен престой по медицински показания, а от друга – гарантиране на достъпа на пациентите до неоходимата им лекарствена терапия. Условията и редът влизат в сила от 16.11.2020 г.

Пълният текст на документа е публикуван на официалния сайт на Националната здравноосигурителна каса, в линк „Актуално COVID-19!“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраняват скандиранията на фенове по време на Игрите в Токио?
Забраняват скандиранията на фенове по време на Игрите в Токио?
Серхио Агуеро отново тренира
Серхио Агуеро отново тренира