НОВИНИ

Облачността ще се разкъса, максимални температури между 0 и 5 градуса

облачността разкъса максимални температури градуса
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 30.01.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е разкъсана, но още вечерта от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните - между 0° и 5°, в София минимална минус 3°, максимална - около 2°.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°.

Във вторник облачността ще е променлива, често значителна, само на отделни места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е до умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°.

В сряда вятърът ще отслабне. Ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще са с градус-два по-високи. В четвъртък вятърът за кратко ще е с южна компонента и температурите ще се повишат още, в югоизточните райони ще достигнат и надхвърлят 10°. Облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд от запад ще започнат слаби валежи от дъжд и сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща между службите на България и Северна Македония в Скопие
Среща между службите на България и Северна Македония в Скопие
Реймс открадна точка от десет от ПСЖ с гол в добавеното време
Реймс открадна точка от десет от ПСЖ с гол в добавеното време