НОВИНИ

Областният управител на Кюстендил: В момента имаме плато на заболяемостта

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 17.02.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Регионални
Слушай новината

Седмица след въвеждането на задължителното носене на маски на открито и специален пропускателен режим в поликлиниката в област Кюстендил броят на новозаразените с COVID–19 расте.

“Считаме, че има ефект от тези мерки, защото заболяемостта расте, но в сравнение с миналата седмица е много по-малка. Броят на новозаразените расте и в страната. Надяваме се, че за срок от две седмици ще има ефект от тези мерки, въпреки задаващата се трета вълна”, коментира в “Денят започва” Виктор Янев – областен управител на Кюстендил.

По думите му 7 дни след въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки ръстът на заболяемост от 65,9%, което е в червената зона, сега е 29% в жълтата зона.

“Независимо, че с 40 пункта са се увеличили заболелите за една седмица, ръстът е намалял. Затова мисля, че в момента имаме плато на заболяемостта на територията на община Кюстендил и областта. Ще наблюдаваме ежедневно обстановката и при рязък скок на заболелите ще вземем и други мерки”, увери Янев.

Пропускателният режим в поликлиниката ще продължи - на входа ще има дезинфекция, термометрия и дистанция между посетителите. Антигенни тестове на територията на поликлиниката няма да се правят поради липса на желаeщи, уточни той.

Какво още каза областният управител на Кюстендил вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на цените на олиото и месото
Ръст на цените на олиото и месото
Богдан Кирилов: България може да закупи ваксини за над 10 млн. население
Богдан Кирилов: България може да закупи ваксини за над 10 млн. население