НОВИНИ

Обрат срещу Бузкова прати Жабур на полуфиналите на Уимбълдън

онс жабур отпадна старта ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:56, 06.07.2022
Чете се за: 01:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Онс Жабур се класира за полуфиналите на турнира от Големия шлем Уимбълдън, след като обърна Мари Бузкова след 3-6, 6-1, 6-1 за близо един час и 50 минути игра. Тунизийката загуби първи сет от началото на надпреварата, но това не й попречи да се класира за първия си полуфинал на Ол Ингланд Клъб и в Шлема.

След четири равностойни гейма без пробиви, чехкинята първа нанесе удар с брейк в петия гейм. Оттам-насетне до края на частта тя диктуваше играта на корта и след още един пробив поведе в резултата. Това по никакъв начин не разколеба втората ракета в света при дамите, която направи цели шест пробива в следващите два сета, давайки само два гейма на Бузкова.

Мачът завърши без нито един ас, като Жабур направи десет непредизвикани грешки повече от опонентката, но и цели 16 уинъра повече. Третата в схемата ще играе с 34-годишната Татяна Мария в спор за място на финала, след като германката повали сънародничката си Юле Нимайер в три сета.

Другият полуфинал при дамите ще бъде оформен от сблъсъците Симона Халеп – Аманда Анисимова и Айла Томлянович – Елена Рибакина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 коли се удариха на кръстовище в Банско
3 коли се удариха на кръстовище в Банско
Кола удари пресичаща крава на Околовръстното в София
Кола удари пресичаща крава на Околовръстното в София