НОВИНИ

Обрати на съдбата - момчето, което оцеля по чудо след пропадане с лифт в Италия, е отвлечено от роднини

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:50, 13.09.2021
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

Става дума за детето, което единствено оцеля при падане на кабинка от въжен лифт през месец май в Италия, когато загинаха 14 души. Сега италианските власти разследват дали то е било отвлечено от дядо си в Израел.

Съдбата на детето, оцеляло по чудо, отново привлече вниманието. Животът му се преобръща в един прекрасен слънчев ден преди четири месеца, който трябвало да бъде незабравимо семейно забавление на лифта от Лаго Маджоре към алпийския връх Мотароне.

На 100 метра от крайната точка, кабинката, в която е цялото семейство на Ейтан, пропада. Майката, бащата, 2-годишното му братче, както и прабаба и прадядо му загиват. Оказва се, че аварийната спирачка е била умишлено изключена.

От всички в кабинката единствено Ейтан е спасен по чудо, остава две седмици в болница между живота и смъртта. Семейството му е от Израел, но живее в Италия. След трагедията за него се грижи леля му по бащина линия Айя, която е негов настойник в Италия. Останалите му живи роднини по майчина линия обаче също искат детето. Вчера сутринта то е било взето от дядо си, който живее в Израел.

"Ейтан излезе по къси панталони и тениска, помаха на братовчедките си, моите дъщери, и им каза, че ще им донесе подарък, защото отива с дядо си до магазин за играчки. Но така и не се върна. Аз не съм негова майка и никога няма да бъда, но съм неотлъчно до него, дори и когато нощем се буди от кошмари", разказва лелята на детето Айя.

Лелята се надява детето да се върне при нея, но то вече е в Израел. Дядото го закарал с кола до Швейцария и с частен самолет и с израелския му паспорт го извел от страната.

"Не сме го отвлекли, доведохме го у дома", каза дядото пред израелско радио.

Така съдбата на малкия Ейтан тепърва ще се решава от семействата на родителите, които е изгубил. Разследването на инцидента с лифта също продължава.

Арестуваха трима за инцидента с кабинковия лифт в Италия

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навиците на Роналдо вече влияят на съотборниците му, дори и за десертите
Навиците на Роналдо вече влияят на съотборниците му, дори и за десертите
Синдикалисти и министри обсъдиха бъдещето на "Мини Марица-изток"
Синдикалисти и министри обсъдиха бъдещето на "Мини Марица-изток"