НОВИНИ

Обвиниха и майката на 22-годишния шофьор, убил Милен Цветков. Пешеходци се разминали на косъм от удара

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:12, 21.04.2020
5057
Чете се за: 01:35 мин.
Снимка: БГНЕС

Пешеходци са се разминали на косъм със смъртоносния удар, в който загина журналиста Милен Цветков.

Запис на охранителна камера показва как Цветков чака на червен светофар, а хората пресичат. В този момент колата на Кристиан Николов връхлита.

Днес стана ясно, че майката на Николов - Десислава Пешева е втората обвиняема за катастрофата. Тя ще излезе на свобода срещу гаранция от 100 хиляди лева. Пешева ще отговаря за това, че е предоставила автомобила на дрогирания си син. Полицията и прокуратурата в момента правят обиск в дома на Десислава Пешева.

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за 22- годишния мъж.

"По света и у нас" научи, че Милен Цветков е загинал заради тежки травми в гърдите и сърдечната област, причинени от жестокия удар.

Разпространени в социалната мрежа кадри на катастрофата с Милен Цветков показват, че журналиста спира на червен светофар, а фаталният удар идва 31 секунди по-късно.

Шестима пешеходци, които в този момент пресичат пътя се размиват по чудо със смъртта.

"По света и у нас" научи, че според аутопсията за Милен Цветков не е имало никакъв шанс.

Димитър Илиев, автомобилен състезател: Проблемът на подобен тип инциденти е вътрешните разкъсвания на органите. Защото, когато тялото е в покой и изведнъж потели със скорост от 100 км. ч., натовраването върху организма е над 30-40 пъти върху самото тегло.

Според наши източници, съдебните медици са установили множество тежки наранявания в областта на гърдите и сърцето, които са станали причина за смъртта на Милен Цветков.

Според адвокат Димитър Марковски, 22-годишният Кристиан Николов може да получи и максималното наказание от 15 години затвор.

Димитър Марковски, адвокат: Той е карал под въздействието на двойна употреба на наркотично вещество, това също има юридичско значение, че тук типа наркотични вещества е смесен от този резултата от дрегера, който е обявен.


По думите на адвокат Марковски има значение и високата обществена опасност, заради мястото на инцидента и риска да има много повече жертви. Автомобилният състезател Димитър Илиев е категоричен, че шофирането след употреба на наркотици става сериозен проблем и наказанията трябва да бъдат много по-тежки.

Димитър Илиев, автомобилен състезател: Ние като нация търпим ежедневно, почти ежечасно да бъдем тероризирани от подобни шофьори, нагли с арогантно поведение, със скъпи автомобили, с чувство за безнаказаност, които грубо погазват правилата за движение по пътищата - те не са правила, а са закони.

По тежки наказания поиска и премиерът Бойко Борисов.

Бойко Борисов, министър-председател: Ние непрекъснато имаме проблеми сега с дрогирани, които карат. Тук трябва да се промени или да се помисли за много, много по-тежка санкция за употребилите наркотици. Защото някак те през годините минаваха все в една друга теория. Безспорно много тежък, гаден, нещастен - каквото искаш да кажеш за този инцидент е лошо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАБХ установи две пратки с птиче месо от Полша за България със салмонела
БАБХ установи две пратки с птиче месо от Полша за България със салмонела
Правителството осигурява 4,5 млрд. лв. за икономически мерки
Правителството осигурява 4,5 млрд. лв. за икономически мерки