НОВИНИ

Очакват се валежи в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 19.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за значителни валежи в източните райони - това са количествата за изминалото денонощие - най-много дъжд падна в Добрич - 31 литра на квадратен метър. Обилни бяха дъждовете и в планините - на връх Ботев отчетеното количество е 51 литра на квадратен метър.

Днес отново ще вали, в Западна и Северна България - и по-интензивно, след обяд ще има и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, малко по-ниски в източните

Утре облачността отново ще е по-често значителна, около и след обяд с валежи от дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има над крайните западни райони.

Ще духа слаб северозападен вятър, късно вечерта в западната половина от страната ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, след обяд и с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър.

Максималните температури ще са 21 - 23°. Температурата на морската вода е 19 - 21°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Облачно, с валежи от дъжд и гръмотевици ще бъде и в планините. Ще духа умерен до силен северен вятър. Температури в курортите - от 13 до 24 градуса.

През първата половина от новата седмица ще е предимно слънчево. Само на отделни места, главно в Източна България и планинските райони, ще превали и прегърми. Температурите бързо ще се повишат и в сряда максималните ще са между 32° и 37°, по-ниски ще остават по морския бряг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13-годишна спечели 100-километровата Обиколка на Витоша с колело
13-годишна спечели 100-километровата Обиколка на Витоша с колело
Задържаха 16 кг. хероин при спецакция в село Коняво
Задържаха 16 кг. хероин при спецакция в село Коняво