НОВИНИ

Официално: Australian Open започва на 8 февруари, квалификациите ще бъдат в Доха

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:21, 17.12.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Тенис
официално australian open започва февруари квалификациите бъдат доха

От Мъжката тенис асоциация (АТР) най-накрая обявиха календара за първите месеци на 2021 година, в който има и някой нововъведения.

Новият сезон ще започне с две надпревари от категория АТП 250, които ще се проведат в Делрей Бийч, САЩ и Анталия, Турция в периода 5-13 февруари.

От 10 до 13 януари пък ще се състоят квалификациите за Australian Open, а домакин на пресявките ще бъде катарската столица, Доха. Веднага след като бъдат изиграни двубоите, всички които си осигурят място в основната схема на турнира от Големия Шлем ще се отправят към Австралия, за да се подложат на задължителната 14-дневна карантина.

Същинската част на Australian Open ще започне на 8 февруари и ще продължи до 21 февруари.

От 31 януари до 6 февруари пък в Мелбърн ще бъдат проведени едновременно два турнира от категорията ATP 250, а от 1 до 6 февруари ще се състои и второто издание на турнира ATP Cup.

За разлика от миналата година обаче, този път в надпреварата ще участват само 12 отбора, като остава неясно дали България ще бъде сред тях. Към момента Григор Димитров заема 19-та позиция в световната ранглиста, което отрежда на нашата страна 15-то място в подреждането, определящо участниците на ATP Cup.

Както знаете тази ранглиста се прави на база на класирането на само и единствено най-добрият тенисист на дадена страна. Именно заради това България е 15-та, тъй като пред Григор Димитров в момента се намират Роберто Баутиста Агут, Аднрей Рубльов, Милош Раонич и Фабио Фонини, които не са първи ракети на своите страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По следите на влака с новото приложение на БДЖ
По следите на влака с новото приложение на БДЖ
Европарламентът гласува окончателно многогодишния бюджет на ЕС и фонда за възстановяване
Европарламентът гласува окончателно многогодишния бюджет на ЕС и фонда за възстановяване