НОВИНИ

Опасно горещо и днес

опасно горещо
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 09.07.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и горещо ще бъде и днес. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София - около 33°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде слънчево, следобед над Рило-Родопската област - с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

До края на седмицата ще остане слънчево и горещо. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над Източна България и Рило-Родопската област. В отделни райони там ще има краткотрайни, предимно слаби валежи и гръмотевици.

Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен, от изток-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, а в събота на отделни места в низините ще достигат и надхвърлят 40°. Горещо ще е и по Черноморието, макар че там дневните температури ще остават по-ниски - до около 33°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин и Моди на четири очи в резиденцията на лидера на Кремъл
Путин и Моди на четири очи в резиденцията на лидера на Кремъл
На високо ниво: Световните лидери се събират, за да отбележат 75 години от създаването на НАТО
На високо ниво: Световните лидери се събират, за да отбележат 75 години от създаването на НАТО