НОВИНИ

Опасност от градушки следобед

опасност градушки следобед
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 10.06.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - 24°, на морския бряг - от 22 до 24°. И днес на много места е с купеста и купесто-дъждовна облачност и в много области, ще превали, по-значително в планинските райони. Възможни са и гръмотевични бури, и градушки. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-северозапад.

До полунощ явленията в повечето райони за кратко ще стихнат, но на места, главно в Северна България, превалявания и гръмотевици ще има и до сутринта. Минималните температури утре ще бъдат между 11 и 16 градуса, а максималните ще са без съществена промяна, в сравнение с днес - между 22 и 27 градуса. През първата половина на деня ще преобладава слънчево време, но около и след обяд в много райони ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остава в сила и опасността от градушки.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места също ще превали и прегърми.

Ще бъде ветровито, с умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22 - 24°. Температурата на морската вода е 19 - 20°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините, през втората половина на деня, на много места ще има краткотрайни и временно интензивни валежи и гръмотевици. И там ще има условията за градушки.

Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури в курортите ще са между 10 и 21 градуса.

В много райони на Европа, включително и на Балканите, ще има гръмотевични бури и валежи, локално интензивни и значителни по количество. Следобедни превалявания и гръмотевици се очакват и в на места в Западна Европа.

Без промяна ще остане времето у нас и през следващите дни - слънчево начало на деня и валежи и гръмотевици главно в часовете следобед и преди полунощ. Температурите ще се понижават, малко по-съществено в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отваря врати столичният аквапарк "Възраждане"
Отваря врати столичният аквапарк "Възраждане"
Янаки Стоилов организира по-широк дебат за прекрояването на т.нар. съдебна карта
Янаки Стоилов организира по-широк дебат за прекрояването на т.нар. съдебна карта