НОВИНИ

Опасност от поледици в Североизточна България

апи нощта коледа възможни поледици шофирайте разумно
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 13.01.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Опасност от поледици в Североизточна България. Минималните температури ще са между минус 1° и 5°, в София - около 0°, а максималните ще бъдат между 4 и 9 градуса, в София - около 5°.

Ще бъде предимно облачно. Слаби валежи от дъжд ще има на места главно в Източна България. До обяд дъждът ще се примесва със сняг и в североизточните райони ще има условия за поледици. Над Югозападна България ще има временни разкъсвания на облачността. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони с умерен северен вятър.

По Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд и ръмежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно облачно и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

През почивните дни ще бъде почти тихо или със слаб вятър от запад-югозапад. В равнинната част от страната сутрин видимостта ще е намалена.

В събота ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд.

В неделя в следобедните часове ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, по-ниски във високите полета в Западна България, а максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса.

В понеделник облачността ще е разкъсана, а вероятността за валежи - малка. Във вторник облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в южните и планинските райони, ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, температурите ще се повишават, особено в Източна България и районите разположени близо до северните склонове на планините.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С опасност за живота остава 4-годишното дете с тежки изгаряния от Благоевград
С опасност за живота остава 4-годишното дете с тежки изгаряния от Благоевград
Фулъм задълбочи кризата в Челси, Жоао Феликс с червен картон в дебюта си за „сините“
Фулъм задълбочи кризата в Челси, Жоао Феликс с червен картон в дебюта си за „сините“