НОВИНИ

Опасност от поледици в Северозападна България през нощта

опасност поледици северозападна българия нощта
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 15.01.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Малко по-високи, в сравнение с вчера, са минималните температури днес, в интервала от минус 10° до 0°. В София, след минус 11°, тази сутрин беше минус 7°. Максималните температури днес ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 4°. Ще духа слаб, в североизточните и планинските райони, както и по Черноморието – умерен югозападен вятър. Облачността ще продължи да увеличава и в края на деня на отделни места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд и мокър сняг.

И през ще има слаби валежи, в повечето райони от дъжд, а в Северна България и високите полета в Западна - от сняг , в Северозападна България има условия за образуване на поледици. Минималните температури утре ще бъдат между минус 2° и 3°, на морския бряг - от 3° до 7°, а максималните - между 4° и 10°, в София – около 2°, в комбинация с умерен, в северните и източните райони - силен вятър от запад-северозапад. През деня облачността ще намалява и след обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

На морския бряг още преди обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще бъде ветровито, с временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 6° и 9°.

И в планините сутринта облачността ще е значителна и на отделни места в масивите от Западна България все още слабо ще превалява сняг. След обяд и там ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад, а максималните температури в курортите отново ще паднат под нулата.

В сряда ще бъде предимно слънчево, но в четвъртък и петък ще има райони с превалявания от дъжд. Затоплянето ще продължи, но няма да засегне районите с по-трайни мъгли. В събота предстои рязко и съществено застудяване и валежи от сняг.

Според по-дългосрочните прогнози, в неделя валежите ще спрат и през следващите дни отново ще бъде предимно слънчево. Очакванията са през повечето дни до края на януари температурите да са по-високи от климатичните норми. Голяма вероятност за ново застудяване и сняг има в края на месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив стартира инициативата "Жълто-черни срещи"
Ботев Пловдив стартира инициативата "Жълто-черни срещи"
Онс Жабер и Мира Андреева оформиха интригуващ дуел във втория кръг на Australian Open
Онс Жабер и Мира Андреева оформиха интригуващ дуел във втория кръг на Australian Open