НОВИНИ

Осака безпороблемно на четвъртфинал, Кербер отпадна

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:12, 07.09.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Тенис
осака безпороблемно четвъртфинал кербер отпадна

Японската тенисистка Наоми Осака победи убедително естонката Анет Контавейт с 6-3, 6-4 и се класира за 1/4 финалите на Откритото първенство на САЩ.

Бившата номер 1 в света се нуждаеше от само 1 час и 13 минути игра, за да си осигури място сред най-добрите 8 във втория за годината турнир от Големия Шлем.

В първия сет Осака реализира два пробива като те бяха в първия и в последния гейм на частта, която продължи 31 минути.

Втория сет бе доста по-оспорван като единствения пробив на сметката на японската тенисистка отново стана факт в последния десети гейм на сета. Тогава Кoнтавейt сервираше за оставане в двубоя и дори съумя да отрази пет мачбола.

При шестия обаче форхенд на естонката попадна в мрежата и така Наоми Осака записа още един успех в преследването си на трета титла от Шлема и втора от "US Open".

На 1/4 финала нейна съперничка ще бъде американката Шелби Роджърс, която се наложи с 2:1 сета на двукратната шампионка от Уимбълдън, Петра Квитова.

Друга от бившите номер 1, Анжелик Кербер напусна надпреварата в Ню Йорк след поражение с 6:1, 6:4 от Дженифър Брейди след 1 час и 25 минути на корта.

28-та в схемата Брейди изцяло доминираше в първия сет и след два реализирани пробива го затвори с 6:1.

Във втората част интригата бе по-голяма, след като двете си размениха три пробива в откриващите три гейма. До края на частта нямаше случай, в който сервиращият да не бъде изправен пред брейкбол, освен в последния десет гейм.

В него, сервирайки за мача Брейди бе непоколебима, за да затвори срещата и да си осигури място в 1/4 финалната фаза на турнир от Големия Шлем за първи път в кариерата си.

В спор за място на полуфинал, американката ще се изправи срещу Юлия Путинцвеа, която елиминира Петра Мартич след здрава битка, продължила малко под 2 часа и половина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват плажа Силистар
Проверяват плажа Силистар
Тайфунът Хайшен отмени почти 600 полета в Япония
Тайфунът Хайшен отмени почти 600 полета в Япония