НОВИНИ

От 14 юли влизането в Гърция през "Промахон" само с отрицателен PCR тест

bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 10.07.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ – изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, считано от 06.00 ч. на 14 юли 2020 г., вторник. По информация на българското посолство в Атина тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането на границата.

Продължава да е в сила задължителното изискване всички пристигащите в страната да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF) в срок от най-малко 24 часа преди влизането им в Гърция.

Гръцките власти повишават контрола за спазване на санитарно–хигиенните изисквания спрямо всички граждани в страната, като ще бъдат извършвани проверки от Гръцката полиция, Национална служба по прозрачността и Секретариата по търговията и защита на потребителите.

Във връзка със засиления контрол на властите обръщаме внимание на пътуващите към Гърция през предстоящите почивни дни български граждани, че се очакват засилени проверки и по пътищата в страната.

Не се съобщава за нови допълнителни мерки спрямо гражданите, влизащи в Гърция през ГКПП на летищата и пристанищата. Към момента изискванията са гражданите, пристигащи със самолет или на отворените за влизане две пристанища Игуменица и Патра, да имат попълнен електронен формуляр, генериращ QR код. На избирателен принцип по преценка на гръцките власти пристигащите подлежат на тестване за коронавирус.

Припомняме, че до 6 часа на 14 юли, когато влизат в сила новите мерки, важи досегашният режим на влизане на всички граждани през ГКПП "Кулата-Промахон" - попълнен електронен формуляр, генериращ QR код, засилено тестване за коронавирус на границата на избирателен принцип.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уимбълдън премахва системата, според която бяха поставяни мъжете
Уимбълдън премахва системата, според която бяха поставяни мъжете
Нови 42 заразени с коронавирус в Пловдив
Нови 42 заразени с коронавирус в Пловдив