НОВИНИ

От Септември София са се притекли на помощ на Етър след отлагането на второто полувреме на мача с ЦСКА

"Виолетовите" информираха, че към момента двубоят на стадион "Българска армия" трябва да бъде подновен по план днес от 17:30 часа

септември софия притекли помощ етър отлагането второто полувреме мача цска
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 26.11.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Втородивизионният Септември София демонстрира истински феърплей спрямо елитния Етър Велико Търново, след като се е притекъл на помощ на "болярите" след отлагането на доиграването на техния двубой срещу ЦСКА от 18-ия кръг на Първа лига.

Припомняме ви, че срещата на стадион "Българска армия" започна още вчера, но бе прекратена след края на първото полувреме заради тежкото състояние на терена, причинено от снеговалежа в София.

Това постави "виолетовите" в незавидно положение, тъй като те трябваше да намерят хотел, в който да пренощуват, а освен това в отбора имаха и проблеми със състоянието на футболната екипировка.

За тяхна радост от ръководството на Септември са се свързали с колегите си от Етър и са предложили услугите си - да помогнат в трудната ситуация и да изперат и изсушат екипите на футболистите, информират от dsport.

"Искам да благодаря на колегите от Септември, на Кристиян Добрев, който ми се обади, за да предложи услугите си. Специални благодарности и на Джони, когото всички познават. Той жертва почивката си, за да може да ни помогне с екипировката", заяви административният директор на Етър Страцимир Тинчев.

В същото време от Етър използваха страницата си във Фейсбук, за да информират, че към момента второто полувреме на мача срещу ЦСКА се очаква да започне по план днес в 17:30 часа.

"На този етап мачът между ЦСКА и Етър, който бе прекратен снощи при резултат 0:0, най-вероятно ще се доиграе. По наредба второто полувреме трябва да започне в 17:30 ч. отново на стадион „Българска армия“ при същите състави, а Етър – и с човек по-малко. Двата отбора са длъжни да се явят на стадиона, независимо от обстоятелствата", написаха "виолетовите".

"От днес сутринта домакините усилено почистват терена. Основният проблем сега е заради минусовите температури - ако почистеният терен се окаже замръзнал и опасен за здравето на футболистите. Окончателното решение ще бъде взето от длъжностните лица и делегата на мача непосредствено преди началото му, като преценят състоянието на терена", информираха още от Етър Велико Търново.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежи закъсаха на Белмекен
Младежи закъсаха на Белмекен
От Арда потвърдиха, че ще приемат мача срещу ЦСКА 1948 в понеделник от 12:30 часа
От Арда потвърдиха, че ще приемат мача срещу ЦСКА 1948 в понеделник от 12:30 часа