НОВИНИ

Отложиха делото за потопа в село Бисер за февруари

години наводнението село бисер хората страхуват
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 07.01.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Харманли отложи за следващо заседание изслушването на заключението по комплексната експертиза за установяване причините за наводнението в Бисер, при което загинаха 8 души.

Причина стана неявяването на трима от петимата експерти. 88 бяха призованите свидетели по делото за съдебните заседания, които започнаха във вторник. 13 от свидетелите не са разпитани. Петима са посочили заболяване, а 8 са починали. Съдът постанови да се изискат актовете за смърт от съответната община.

Делото за потопа в село Бисер тръгна за трети път

В проведените съдебни заседания бяха приети съдебно-медицинска експертиза на починалите, съдебно-компютърна експертиза и съдебно-геодезическа експертиза.

Делото за потопа в харманлийското с. Бисер започна във вторник. Обвиняема е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова. Според прокуратурата тя не е изпълнила задълженията си за предпазване от бедствия.

На 6 февруари т.г. се навършват 10 г. от трагедията, в която загинаха 8 души, а над 50 къщи бяха разрушени. Припомняме, че през годините наследници на пострадали заведоха дела срещу Община Харманли за трагедията и ги спечелиха. Администрацията се принуди до тегли заем от 10 млн. лв., за да изплати присъдените обезщетения.

Автор: Цанка Семерджийска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски се раздели със защитник по взаимно съгласие
Левски се раздели със защитник по взаимно съгласие
ЦСКА продаде Карол Метс в Швейцария
ЦСКА продаде Карол Метс в Швейцария