НОВИНИ

Делото за потопа в село Бисер тръгна за трети път

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 04.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Десет години след опустошителното наводнение в село Бисер в харманлийския районен съд започна поредно дело. При трагедията загинаха 8 души и повече от 50 къщи бяха разрушени.

Делото е срещу бившия областен управител на Хасково Ирена Узунова, която е обвинена, че не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия и не е осъществила необходимата организация.

Делото тръгва за трети път. Последният е в началото на 2019 година. Трагедията се случи на 6 февруари 2012 година, когато стената на язовир Иваново се скъса и заля Бисер. През годините роднини на жертвите заведоха и спечелиха дела срещу община Харманли.

"Три пъти обвинителният акт беше връщан на прокуратурата за прецезиране на обвинението и въпреки това и към настоящия момент в обвинителния акт няма ясно изложена теза какво е следвало да направи областният управител, което аз към онзи момент като областен управител не съм направила. Тъй като не е написано какво не съм направила, а е трябвало да направя, кажете как да се защитавам. Община Харманли е осъдена в над 10 граждански дела от пострадалите от наводнението като собственик на язовир Иваново. Така че аз твърдя, че собствеността е установена и то по безспорен начин", заяви Ирена Узунова.

Автор: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
144 години от Освобождението на София (Снимки)
144 години от Освобождението на София (Снимки)
Новак Джокович ще защитава титлата си на Аустрелиън Оупън
Новак Джокович ще защитава титлата си на Аустрелиън Оупън