НОВИНИ

Папа Франциск е добре, но ще остане в болница седем дни

папа франциск добре остане болница седем дни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:00, 06.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Папа Франциск е добре след операция на възпаление на дебелото черво, но се очаква 84-годишният богослужител да прекара около седем дни в болница, съобщиха от Ватикана.

Понтификът беше приет в болница "Джемели“ в Рим в неделя за планирана операция под пълна упойка за симптоматична дивертикуларна стеноза на дебелото черво. Франциск "е в добро общо състояние, буден е", заяви говорителят Матео Бруни в изявление, добавяйки, че операцията е продължила около три часа.

"Очаква се престой от около седем дни, без усложнения", каза той.

Седмица по-рано, в навечерието на празника на свети Петър и Павел, Франциск сякаш намекна за предстоящата операция, като каза: "Моля ви да се молите за папата, молете се по специален начин. Папата се нуждае от вашите молитви."

Понтификът вече беше отложил своята обща аудиенция за лятото и няма други официални срещи в календара си до неделя, когато той трябва да води молитвата Angelus.

Италианският премиер Марио Драги изпрати на Франциск "пожелания за скорошно оздравяване“, докато бившият папа Бенедикт XVI също се моли за него, според частния секретар на последния Георг Гансвайн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: 10 г. затвор за Логвиненко, организатор на атентата срещу Алексей Петров
Окончателно: 10 г. затвор за Логвиненко, организатор на атентата срещу Алексей Петров
Откриха отломки от изчезналия над Камчатка самолет
Откриха отломки от изчезналия над Камчатка самолет