НОВИНИ

Пеевски: Не бих подкрепял правителство, което работи против евроатлантизма

Кметът на София и министърът на спорта са виновни за снощи, ПП-ДБ са оказвали натиск на вътрешния министър, каза Пеевски

пеевски искат оставката
bnt avatar logo
от БНТ
10:17, 17.11.2023
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Ако ПП-ДБ продължават да работят с БСП и "Възраждане", правителството няма да получи подкрепата на ДПС. Това стана ясно от изказването на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

"Да видим какво ще осмислят - ако те с Възраждане и БСП са си една коалиция вече, да си гласуват каквото искат - да пада правителството, да става - това си е тяхно решение. Като гледам Варна и проекта, който се готви в София, те са заедно. Няма нищо срамно, нека да си го кажат", изтъкна той.

На въпрос дали ДПС ще влезе в пленарната зала за следващото заседание на НС и как ще гласува на вота на недоверие Пеевски отговори така:

"Сряда е далече, нека да видим какво ще стане. Гледам още не са първи клас, може и да стигнат до първи клас и тогава ще говорим. Не бих подкрепял правителство, което работи против евроатлантизма и ако те продължат да работата с БСП и Възраждане, няма да ги подкрепя".

Делян Пеевски обяви твърда подкрепа за действията на МВР по време на протеста на футболни фенове в центъра на София снощи. Според него от ПП-ДБ имат скрита причина да искат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов:

"Отдавна знам, че ще искат оставката на вътрешния министър. Имаме сведения, че е бил притискан от тях да работи в полза на ПП и ДБ на изборите. Разбрах от хора от екипа му, че не го е направил и затова му искат оставката", каза Пеевски.

Според него отговорност за погрома снощи носят кметът на София Васил Терзиев и министърът на спорта Димитър Илиев.

"Кметът на София и министърът на спорта са абсолютно виновни, че са допуснали това. Те са ултраси, агресивни - какво трябваше да правят полицаите - да ги оставят да бият? Твърдо заставам зад действията на момчетата от МВР, защото трябваше това да се прекрати. Трябва да има държава. Не може да има такива безредици, които да се инициират от държавата. Кметът на София и министърът на спорта са виновни", каза Пеевски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаните за трафик на мигранти в София имат и легален бизнес
Задържаните за трафик на мигранти в София имат и легален бизнес
Селекционерът на Аржентина: Не може да мислим, че никога няма да загубим
Селекционерът на Аржентина: Не може да мислим, че никога няма да загубим