НОВИНИ

Пеевски: ПГ на ДПС няма да участва в преговори за кабинет с третия мандат

Пеевски: ПГ на ДПС няма да участва в преговори за кабинет с третия мандат
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 29.07.2024
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Парламентарната група на ДПС няма да участва в преговори за съставяне на кабинет с третия мандат, не защото не вярва в необходимостта от това България да има стабилно и отговорно правителство, а напротив - защото не приема с евтин популизъм и клишета да се губи ценно политическо време на страната. Това се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски.

"Празното говорене на ИТН, което показва политическата им немощ и напъните на временния обитател на “Дондуков“ 2 са имитация на политика и отсъствие на отговорност пред хората. Освен това ние сме категорични - не можем да работим с проруската партия “Възраждане” и това за нас е единствената, непристъпна червена линия.

С оглед изразените позиции на основните партии, заявките за опит за съставяне на правителство с третия мандат не са нищо друго, освен протакане и реализиране на нерегламентирана предизборна кампания, от която излъгани и подведени ще бъдат българските граждани.

Отговорното политическо поведение изисква от представителите на ИТН единствено да върнат мандата веднага, за да има възможност Радев, между два задгранични полета, да изпълни задълженията си по Конституция и да насрочи парламентарните избори", се казва още в позицията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джудо /73 кг, 1/16-финали, мъже/: Марк Христов
Джудо /73 кг, 1/16-финали, мъже/: Марк Христов