НОВИНИ

Петър Димитров - номиниран за министър на околната среда и водите в кабинета "Главчев"

Петър Димитров
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:41, 05.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Петър Димитров е номиниран за министър на околната среда водите в проекта за служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев.

В момента Петър Димитров е заместник-министър на околната среда и водите. В продължение на 20 години е специалист в областта на екологията и 20 години работи в Басейнова дирекция "Дунавски район", каза Димитър Главчев при представянето му като част от проектосъстава на служебния кабинет в президентството.

Инж. Петър Димитров е роден през 1973 г. Магистър е по хидромелиоративно строителство, със специализации в България, Япония, Германия и Италия, докторант е в Университета по архитектура, строителство и геодезия – Хидротехнически факултет, се посочва на сайта на Министерството на околната среда и водите. В продължение на 20 години работи в най-голямата по териториален обхват Басейнова дирекция в България – Дунавски район. Заемал е различни експертни и ръководни длъжности, като над пет години е бил директор на БДДР.

В периода май-декември 2021 г. и от август 2022 г. до началото на юни 2023 г. е заместник-министър в Екоминистерството в рамките на служебен кабинет.

Участвал е в разработването на стратегически и нормативни документи в областта на управлението на водите на национално и европейско ниво. Представял е страната в експертни групи към Международната комисия за опазване на река Дунав. Ръководил е и е участвал в редица национални и международни проекти, свързани с опазването и устойчивото управление на водите.

В периода 2003 - 2020 г. участва активно в разработването, актуализацията и прилагането на плановете за управление на водите и за управление на риска от наводнения на Дунавски район и на Международен басейн на река Дунав.

В дейността си се ръководи от принципите на устойчивото развитие и опазването на околната среда и водите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Стоянов - номиниран за министър на вътрешните работи в кабинета "Главчев"
Калин Стоянов - номиниран за министър на вътрешните работи в кабинета "Главчев"
Атанас Запрянов - номиниран за министър на отбраната в кабинета "Главчев"
Атанас Запрянов - номиниран за министър на отбраната в кабинета "Главчев"