НОВИНИ

Петър Ганев: Близък до Левски плати заплатите на футболистите, парите на Пеевски отидоха в НАП

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
10:22, 17.08.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Български футбол
петър ганев близък левски плати заплатите футболистите парите пеевски отидоха нап

Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев обяви, че близък до клуба човек е отпуснал краткосрочния заем, благодарение на който футболистите получиха по една заплата.

Сумата бе 199 999 лв. и бе върната предсрочно в края на миналата седмица. Според него ситуацията в клуба е по-добра в сравнение с тази преди месец. Ганев говори и за ситуацията с ТВ правата.

"Състоянието на Левски е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност - продажба на карти (над 3 200 до момента), продажба на артикули. Продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно", обясни Ганев.

Според него, най-належащата дупка е около 4 милиона лева за заплати. Някои от заемите са погасени, а други са отложени за 2023 г.

"Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, фирма с едноличен собственик успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името", добави Ганев. "Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян също е водил много разговори с него. Парите от депутата Делян Пеевски, които бяха 500 000 лева, отидоха за данъците, за вноската за НАП", каза още Ганев.

Той говори и за проблема с телевизионните права. "Това е непрозрачно подписан договор, без да се водят реално преговори. Правата се държат от Футболния съюз. През следващата месеци Левски ще си търси правата. Не е проведен конкурс, никой не е питал клубовете. Ходът е да не подпишем договора. Ние не искаме да взимаме повече от Славия, например. Ако не подпишем, може да ни изхвърлят от лигата. Разпределението на парите обаче не е уважително. Ощетени сме с два или три пъти, дори при солидарно разпределение. Тайна са конкретните числа, но хората знаят откъде идва интересът към българския футбол", коментира Ганев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: ГЕРБ внася днес свой проект за Конституция
Борисов: ГЕРБ внася днес свой проект за Конституция
Корнелия Нинова: Прагът на бедност, предложен от правителството, е удар по най-уязвимите групи
Корнелия Нинова: Прагът на бедност, предложен от правителството, е удар по най-уязвимите групи