НОВИНИ

Петър Гергьовски триумфира със световната титла в паралелния слалом на световното в Банско

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:53, 25.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
петър гергьовски триумфира световната титла паралелния слалом световното банско
Слушай новината

Българинът Петър Гергьовски триумфира със световната титла за младежи в дисциплината паралелен слалом по време на Световното първенство по сноуборд за младежи в Банско.

В големия финал на състезанието, което се проведе на писта "Алберто Томба" Гергьовски победи своя съотборник от националния отбор за младежи Александър Кръшняк, за когото това бе втори загубен финал в Банско, след като вчера той остана със среброто и в паралелния гигантски слалом.

В спора за бронзовото отличие пък австриецът Вернер Пайч изпревари родния състезател Кристиан Георгиев, като по този начин лиши всички от възможността за изцяло български подиум.

Най-бързият в квалификациите и световен шампион в паралелния гигантски слалом от вчера Тервел Земфиров пък отпадна в осминафиналите от японеца Шого Суминага.

В състезанието при момичетата пък титлата спечели швейцарката Ксения фон Зибентал, която изпревари във финала Айрис Пфлум от САЩ. С бронза пък се окичи Зузана Мадерова от Чехия, която в малкия финал се справи с австрийската Пиа Шофман.

Най-напред от българките завърши Андреа Коцинова, която беше класирана 31-ва, след като не успя да завърши второ спускане в квалификациите и така пропусна възможността за влизане в топ 16, които продължиха към елиминационната фаза.

Утре, Световното първенство по сноуборд за младежи в Банско завършва с oтборната надпревара, в която българите отново ще се борят за отличията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 12 години брак: Носителката на "Оскар" Рийз Уидърспун се развежда
След 12 години брак: Носителката на "Оскар" Рийз Уидърспун се развежда
България с четирима представители на Световното по щанги за кадети до 17 години в Албания
България с четирима представители на Световното по щанги за кадети до 17 години в Албания