НОВИНИ

Петър Мицин: Изключително съм доволен от резултатите, които показвам

петър мицин изключително съм доволен резултатите показвам
bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 14.08.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Петър Мицин се завърна у нас след триумфа си плуването на 400 метра свободен стил по време на европейското плуване до 23 г., което се проведе в Дъблин, Република Ирландия.

За 17-годишния състезател това е общо четвърто злато от началото на лятото, след като преди месец той грабна три титли на Стария континент на шампионата за юноши и девойки до 20 г. в Белград.

"Изключително съм доволен от резултатите, които показвам. За това първенство нямах големи очаквания за медал, но се преборих", заяви Мицин и сподели очакванията си за предстоящото световно първенство до 20 г. в Израел.

"За там също съм се насочил към почетната стълбичка и съответно да се доближа до моите лични времена и да ги подобря", категоричен е българският плувец.

Своето задоволство от представянето на Петър Мицин в Дъблин изразиха и неговият личен треньор Николай Вакареев, както и главният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски

"Второ поредно състезание дава максимума от себе си. Състезава се много добре. Провежда състезанията тактически много правилно", коментира Вакареев.

"За Петър най-важното беше да се пребори с конкуренцията на по-големите, с които той ще се състезава на олимпийските игри. Затова съм много доволен, че успя да преодолее много съсредоточено дистанцията и направи нещо значимо и показа, че не се страхува от доста по-именити състезатели", допълни Минковски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две години управление на талибаните: Как живеят хората в Афганистан?
Две години управление на талибаните: Как живеят хората в Афганистан?
Етър и Берое поделиха точките след голово реми във Велико Търново
Етър и Берое поделиха точките след голово реми във Велико Търново