НОВИНИ

Петър Мицин: Преследвам три медала на европейското първенство за юноши

Петър Мицин
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФПС
19:46, 18.05.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Младият български плувец Петър Мицин даде интервю пред сайта за Българската федерация по плувни спортове (БФПС), в което сподели, че на дневен ред за него има две основни цели - добро представяне на европейското първенство за юноши и девойки в Белград, както и спечелване на квота за Летните олимпийски игри в Париж 2024.

17-годишният състезател се присъедини преди няколко дни към своите съотборници от националния отбор на България, а първото състезание, в което той ще вземе участие е "Купата на кмета", която ще се проведе в Бургас.

"Присъединих се малко по-късно към лагера на тима, защото имах ангажименти към клубния си отбор Вихрен Сандански. Взех участие в два турнира, а сега ще се стремя към силни резултати, защото има условия за постигане на такива в Бургас", започна Мицин.

"С треньора на националния отбор Кристиян Минковски взехме решение да се пробвам и на по-дългата дистанция. Не съм се подготвял много за тази дисциплина, но се надявам да се доближа максимално до норматив за Летните олимпийски игри в Париж", сподели още той.

Националният ни рекордьор на 200 и 400 метра свободен стил се готви усилено и за предстоящото европейско първенство за юноши и девойки, където той вярва, че може да попадне сред медалистите.

"Работя за това да бъда във върхова форма на шампионата. Уверен съм, че мога да бъда сред медалистите и на трите дисциплини, в които ще участвам. Мисля, че съм сред фаворитите на 400 метра свободен стил, но със сигурност ще атакувам отличията и на 200 метра свободен стил и 200 метра бътерфлай. Имам най-добрите времена в Европа за юноши и шансовете да се кача на почетната стълбичка са огромни", категоричен е Мицин.

Българският плувец разкри още, че до края на сезона ще се бори да покрие норматив в дисциплините 200 и 400 метра свободен стил за участие на Олимпиадата в Париж догодина.

"Напълно в моите възможности е да покрия норматив за Игрите на 200 и 400 метра свободен стил. В момента съм на 2 секунди от целта. Може би ще ми бъде малко по-лесно на по-дългата дистанция, защото освен от плуване, мога да сваля от времето си и при обръщанията, което прави задачата по-възможна за постигане. Мечтата ми е да плувам в Париж догодина и да покажа най-доброто от себе си сред най-добрите плувци на планетата", завърши Петър Мицин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавният глава Румен Радев и министър Весела Лечева откриха официално "Арена Бургас"
Държавният глава Румен Радев и министър Весела Лечева откриха официално "Арена Бургас"
Преговорите за кабинет продължават - ще успее ли Мария Габриел да реализира мандата?
Преговорите за кабинет продължават - ще успее ли Мария Габриел да реализира мандата?