НОВИНИ

Питсбърг надигра Колорадо и прекъсна рекордната серия на съперника от 15 поредни победи като гост в НХЛ

питсбърг надигра колорадо прекъсна рекордната серия съперника поредни победи гост нхл
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:13, 27.10.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Питсбърг надделя над Колорадо с 4:0 и прекъсна рекордната серия на съперника от 15 поредни победи като гост в Националната хокейна лига.

Райли Смит се разписа два пъти, Ларс Елер и Сидни Кросби също вкараха, а Тристан Джари направи 31 спасявания и записа втори "шътаут" (мач без допуснат гол) от началото на кампанията и общо 15-и в кариерата си.

Вратарят с български корени Александър Георгиев започна като титуляр, но беше заменен в третия период, след като отрази 20 шайби от 24 удара. До края резервата Иван Просветов парира още 5 изстрела, но Колорадо загуби за първи път през сезона и за първи път като гост от 4 март.

Мейсън МакТавиш се разписа в 2:08 минута на продължението, а Анахайм се наложи над Бостън с 4:3, нанасяйки първо поражение за сезона на лидера в Източната конференция.

Гостите изоставаха с 1:3 след втората част, но стигнаха до обрат, след като 15 секунди преди края на редовното време Трой Тери изравни за 3:3, а в последствие 20-годишният МакТавиш реализира победното попадение.  

Бостън прекъсна серия от 14 поредни успеха, като серията започна на 30 март през миналия сезон.  
 
Джонатан Куик отрази всичките 29 удара и записа 59-и "шътаут" в кариерата си, а Ню Йорк Рейнджърс спечели гостуването си на Едмънтън с 3:0, за да запише трета поредна победа в лигата. Адам Фокс и Брейдън Шнайдер се отличиха с по гол и асистенция, а Алекси Лафрение също вкара.

Коул Кофийлд беше точен 43 секунди преди края на продължението и донесе успеха на Монреал срещу гостуващия Кълъбмъс с 4:3. Колфийд добави и две асистенции, а канадците наваксаха изоставане от 1:3, за да стигнат до обрата. Ник Сузуки също допринесе с гол и две асистенции за Монреал.
  
Боби Бринк се разписа два пъти, а Травис Санхайм добави попадение и две асистенции, при убедителния успех на Филаделфия над гостуващия Минесота с 6:2.
   
Конър Хелебък отрази 35 удара, а Уинипег надделя над домакина Детройт с 4:1 и прекъсна серията на съперника от шест поредни мача без поражение в редовното време. Мейсън Апелтън и Нино Нидеррайтер завършиха с по гол и асистенция.

Мартин Нечас вкара 9.7 секунди преди края на продължението, а Каролина спечели срещу гостуващия Сиатъл с 3:2. Нечас изпъкна с два гола и асистенция в двубоя.
 
Йонас Йохансон спаси всичките 23 удара към вратата си и записа втори пореден "шътаут", а Тампа Бей разгроми Сан Хосе с 6:0 и остави противника без успех след седем изиграни мача от старта на сезона. Стивън Стамкос записа гол и асистенция.
 
Вратарят Джоел Хофър регистрира първи "шътаут" в кариерата си, след като блокира всичките 27 изстрела при успеха на Сейнт Луис с 3:0 над домакина Калгари. Оскар Сундквист се отличи с гол и асистенция, а Каспери Капанен и Ник Леди също вкараха, а канадците допуснаха четвърта поредна загуба.    

Ила Сорокин направи 45 спасявани и помогна за успеха на Ню Йорк Айлъндърс с 3:2 над гостуващия Отава. Бо Хорват и Ноа Добсън допринесоха с по попадение и асистенция за домакините, които прекъснаха серия от три загуби.  

 

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йотова: Денков трябваше да реагира по-остро на изказванията на Рюте за Шенген
Йотова: Денков трябваше да реагира по-остро на изказванията на Рюте за Шенген
1080 сигнала за изборни нарушения са получени в МВР, над половината са за търговия с вот
1080 сигнала за изборни нарушения са получени в МВР, над половината са за търговия с вот