НОВИНИ

Плувецът Петър Мицин: Надявам се на лични рекорди на европейското в Букурещ

петър мицин имам сили плувам финал париж трудя превърна мечта реалност
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 30.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният рекордьор на 400 метра свободен стил за юноши Петър Мицин се надява на добро представяне на предстоящото европейско първенство по плуване в малък басейн в Букурещ от 5 до 10 декември.

"Не се хвърлям с големи очаквания за Европейското, ще опитам да подобря личните си постижения. Чувствам се по-добре в 25-метров басейн, по-бърз заради обръщанията и подводните. Голямата ми мечта е да бъда на финал в една от дисциплините на Олимпиадата в Париж. За медал трябва да се потрудя доста, но времето ще покаже", каза Петър Мицин на пресконференция днес.

Състезателят и личният му треньор Николай Вакареев бяха избрани за спортист и треньор на месец септември, заради успехите на световното първенство за юноши в Нетаня, където Мицин спечели златен и два сребърни медала.

"Всичко върви по план. Проведохме лагер на Белмекен, после една седмица в Сандански и до края на ноември сме в Бургас за държавното в малък басейн, след което ще участваме на три дисциплини на европейско в малък басейн в Букурещ - 400 и 800 свободен стил и 200 бътерфлай. Надяваме се на добро представяне, имаме шансове за финал на 400 и 800 свободен стил", каза Вакареев.

Общо петима състезатели ще представят България в Букурещ: Освен Мицин, там ще стартират Габриела Георгиева, Теа Николова, Диана Петкова и Калоян Левтеров.

"Основното състезание е Олимпиадата, тама са насочени усилията, надяваме се на добри резултати в Париж. Но да не тръгваме с голяма кошница. Имаме двама състезатели с нормативи за Париж, а още 3-4 имат потенциал за покриване на нормативи. Конкуренцията е жестока, всичко е въпрос на моментна форма, донякъде и на късмет" каза председателят на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франсис Тиафо ще гони втора титла за годината на тенис турнира Sofia Open 2023
Франсис Тиафо ще гони втора титла за годината на тенис турнира Sofia Open 2023
Банско, Симитли и Гоце Делчев избраха кмет от първия тур - вижте резултатите в Благоевградско
Банско, Симитли и Гоце Делчев избраха кмет от първия тур - вижте резултатите в Благоевградско