НОВИНИ

По-често слънчево до средата на новата седмица

често слънчево средата новата седмица
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 10.09.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 10° и 15°, на места в Североизточна България и по-ниски - до около 7°. Максималните ще са между 25° и 30°, в София - около 26°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, на отделни места и превалявания в източните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали дъжд. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 25 - 27°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините също ще е предимно слънчево. Повече облаци и превалявания се очакват следобед главно в Родопите. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

През първата половина от новата седмица ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишават и в сряда максималните в повечето райони ще са между 27° и 32°. Валежи и гръмотевици се очакват в четвъртък в западната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национален протест срещу войната по пътищата организират тази вечер в София
Национален протест срещу войната по пътищата организират тази вечер в София
Изложение събра над 100 ретро автомобила в Хасково
Изложение събра над 100 ретро автомобила в Хасково