НОВИНИ

По-строги мерки срещу Covid-19 в Румъния и Испания

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:00, 30.07.2020
Чете се за: 01:14 мин.
По света
строги мерки covid румъния испания

Над 17 100 000 са вече заразените с Covid-19 в света, смъртните случаи наближават 668 000. В Съединените щати един човек е умирал от патогена приблизително всяка минута при нов черен рекорд за денонощие от 1 461 жертви. Старият континент се бори с нови пикове на заразата.

Носенето на маски в Румъния вече е задължително в затворени помещения. Барове и ресторанти работят само на открито с лимит до четири души на маса. Местните власти решават къде маските са задължително и на открито, маските стават задължителни и за деца над пет години.

Жителите на Мадрид масово спазват новите правила за задължително носене на маска навсякъде и по всяко време. Други 17 района на Испания въведоха задължителни маски преди столицата.

Диана Николова - безработна българка, живее от 17 години в Мадрид: Неудобно е, и не мисля, че е много ефективно. Например влаковете в метрото са разредени, събират се повече хора във вагоните в непосредствена близост. Така че не мисля, че маските помагат особено, а и дишаме лош въздух. От края на ограниченията на 21-ви юни в Мадрид има над 100 заразени.

Стриктно затваряне по места е необходимо за спиране разпространението на коронавируса, новите огнища в Европа доказват, че пандемията не е свършил, предупреди премиерът Джонсън. Той е сред фигурите, аранжирани от музея на Мадам Тюсо в Лондон на опашка със социална дистанция. Проявата е реклама за предстоящото отваряне в събота след след четиримесечна пауза.

Тим Уотърс - управител: Насърчаваме посетителите да носят маски в сградата, при влизане ще се мери температурата, пример за носене на маски ще дават и нашите служители. Германия, първата икономика на Европа е в рецесията на века, изтрила растеж, колкото за десетилетие.

Американската икономика се е свила през второто тримесечие на годината най-рязко след Великата депресия с почти 33 на сто, а крехкото възстановяване е под заплаха от новия ръст на заразени, констатират властите зад океана.

д-р Джоузеф Варън - лекар в Тексас: Водя две войни - срещу Covid-19 и срещу глупостта. Проблемът е, че имам някаква надежда да спечеля първата. Втората обаче се лекува все по-трудно. Защо го казвам? Защото хората не слушат.

Рязък ръст на случаите препълни болниците в Аризона, Калифорния, Флорида и Тексас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КС: Имунитетът на президента го пази от наказателна отговорност
КС: Имунитетът на президента го пази от наказателна отговорност
Премиерът инспектира газовия конектор с Гърция, обеща пари за детски градини и ясли (ОБЗОР)
Премиерът инспектира газовия конектор с Гърция, обеща пари за детски градини и ясли (ОБЗОР)