НОВИНИ

Полицията проверява сигнали за умишлено блокиране на машини в страната

Айше Сали
от Айше Сали
15:15, 02.10.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Опит за блокиране на машините за гласуване с вкарване на картата на няколко пъти на няколко места в страната. Сред тях е и избирателна секция в Монтана.

В Младежкия дом в Монтана има две секции. В една от тях е станал инцидентът, когато възрастен мъж се е опитал да блокира машина за гласуване с картата за вота. Той започнал и да спори с членовете на СИК и да пита как точно да гласува за определена партия.

Машината е блокирала за кратко, но проблемът е бил отстранен с рестартиране с карта на член на СИК. Мъжът сам се е отказал да гласува и си е тръгнал. По случая е съставен протокол.

Вътрешният министър направи коментар, че подобни ситуации е имало и на други места в страната.

"Имаме такава информация, сведохме я до всичките си служители по места, дали сме инструкции в такива случаи да бъде извършена незабавна проверка и да се види дали тези твърдения са верни. Ако тези твърдения не са верни, да се търси този, който е накарал въпросните граждани да твърдят подобни манипулативни факти", заяви Иван Демерджиев - служебен министър на вътрешните работи.

29,75% e средната избирателна активност в РИК-Монтана. Най-висока остава в с. Георги Дамяново, където 46,52% от избирателите са упражнили правото си на вот. Най-ниска е в с. Якимово, където по последни данни са гласували 26,41%.

Сигнал за нарушение в село Долни Цибър е постъпил от полицаи в РИК-Монтана. Полицейският служител не е казал в какво точно се изразява нарушението. На място са изпратени двама членове на РИК, които обаче не са констатирали нарушение.

Вижте повече в прякото включване на Айше Сали

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с 4 медала от Европейското по бокс за юноши и девойки в Италия
България с 4 медала от Европейското по бокс за юноши и девойки в Италия
Най-добрите български джудисти тръгват за Световното в Ташкент
Най-добрите български джудисти тръгват за Световното в Ташкент