Полша затваря баровете и ресторантите

от БНТ , Източник: БГНЕС
13:32, 23.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
По света
полша затваря баровете ресторантите

Правителството на Полша реши да въведе нови ограничения в помощ на битката срещу разпространението на коронавируса. Ресторантите, баровете и кафенетата вече ще бъдат затворени за посетители, заяви днес на пресконференция министър-председателят Матеуш Моравецки.

Заведенията могат да предлагат храна и напитки само за вкъщи, допълни той и уточни, че мярката ще бъде в сила само две седмици с възможност за удължаване, в зависимост от епидемиологичната обстановка.

Сред другите мерки е забрана да се събират на групи повече от пет човека, освен ако не става въпрос за членовете на едно семейство, преминаване към дистанционно обучение на всички ученици, с изключение на началните класове, затваряне на санаториумите.

Белгия оповести още по-сериозни мерки в борбата с COVID-19

Ситуацията остава сложна и динамична, заяви премиерът, като припомни, че данните за дневния ръст на заболеваемост и смъртност са нараснали значително, а това налага решителни действия.
Според Моравецки, въведените ограничения трябва да дадат резултат и да се отразят на статистиката след 10-14 дни.

"Ако няма резултат, ще бъдем принудени да предприемем по-нататъшни стъпки", предупреди премиерът, като не изключи затваряне на границите и други радикални мерки.

Всички ученици от четвърти глас и нагоре преминават на дистанционно обучение. За най-малките остава присъственото обучение. В интервала между с 08:00 и 16:00 ч. децата може да бъдат навън единствено в присъствието на възрастен.

Втора вълна на COVID-19 в Европа. Австрия, Белгия, Полша и Италия с нови мерки

В Полша броят на случаите на коронавирус е 228 000, от които 4 100 души са починали, а повече от 105 000 са се възстановили.

Скоростта на разпространение на инфекцията през последните две седмици нараства бързо и достигна много високо ниво за страната - над 10 000 случая на ден. Днес беше достигнат още един максимум от 13 632 нови случая на заразяване.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров отива на полуфинал в Антверп без игра
Григор Димитров отива на полуфинал в Антверп без игра
Захариева потвърди подкрепата към Западните Балкани преди началото на Берлинския процес
Захариева потвърди подкрепата към Западните Балкани преди началото на Берлинския процес