НОВИНИ

Помощ за хората без подслон осигурява Столична община в празничните дни

Всеки ден между 12.00 и 14.00 ч. нуждаещите се ще могат да получат сандвичи и топъл чай

Топли напитки и храна за хората без подслон
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:20, 21.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Общество
Слушай новината

Топли напитки и храна за хората без подслон, които отказват да бъдат настанени в общинските центрове за временно настаняване, ще осигурява Столичната община до 31 декември.

"Всеки ден - от 21 до 31 декември, те ще могат да получат сандвичи и топъл чай в двора на столичния храм "Света Параскева", на ул. "Георги С. Раковски", каза Надежда Бачева – заместник-кмет по направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания".

Храната ще се раздава във времето от 12.00 ч. до 14.00 ч. Социалните работници ще информират нуждаещите се от дома, за възможността да нощуват в центровете за временно настаняване и за социалните услуги, които се предоставят там.

Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община ще бъдат снабдени с пакети с храна и напитки, които да раздават на бездомните хора при обичайните обходи на града, както и да ги информират за пункта в двора на храм „Света Параскева”.

Столичната община осигурява социални услуги за хора в затруднено положение, нуждаещи се и останали без дом през цялата година, като в зимния период полага допълнителна грижа.

Общината предоставя подслон за бездомни лица и семейства в три Центъра за временно настаняване в София. В тях на нуждаещите се граждани се осигурява подслон, подкрепа от социални работници със съдействие за регистрация в бюрата по труда, съдействие за издаване на документи за самоличност, осъществяване на връзка с близките им, както и свързване с дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящия им адрес.

Гражданите могат да подават сигнали за нуждаещи се на телефон 112, както и на Контактния център към Столична община - 0700 17310.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пистата "Яс Марина" ще приеме тестовете на новите безпилотни състезателни автомобили
Пистата "Яс Марина" ще приеме тестовете на новите безпилотни състезателни автомобили
Джоел Ембийд избухна с 51 точки за Филаделфия при победата над Минесота
Джоел Ембийд избухна с 51 точки за Филаделфия при победата над Минесота