НОВИНИ

Понижение на температурите и валежи от дъжд и сняг през новата седмица

понижение температурите валежи дъжд сняг новата седмица
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 22.01.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат от 0° в западните до около 10° в източните райони, a максималните - между 9° и 14°, в София - около 10°.

Облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания и намаления главно над Югозападна България. На места в централните и източните райони от страната ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток.

Облачно ще бъде и по Черноморието, но почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините облачността ще е значителна, на места слабо ще превали сняг, под 1300 метра – дъжд. Намаления на облачността до слънчево време ще има около и след обяд над масивите от Югозападна България.

Ще духа до умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен югоизточен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

През първите дни от новата седмица ще започне понижение на температурите. Времето ще бъде облачно, на места, главно в Западна и Централна България с валежи, в понеделник от дъжд, във вторник със застудяването в западната част от Дунавската равнина и високите полета дъждът ще премине в сняг, а в сряда валежите ще са слаби и на по-малко места, предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри на България и РСМ на посещение във ВМА при Христиан Пендиков (СНИМКИ)
Външните министри на България и РСМ на посещение във ВМА при Христиан Пендиков (СНИМКИ)
Настъпи лунната Нова година - следващите 12 месеца преминават под знака на Черния воден заек
Настъпи лунната Нова година - следващите 12 месеца преминават под знака на Черния воден заек