НОВИНИ

Повече слънце и слаб вятър, може да превали - вижте къде

повече слънце слаб вятър превали вижте
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 04.05.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони от страната и Рило-Родопската облачност, на места там ще има краткотрайни валежи. В отделни райони е възможно да прегърми. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10 градуса, а максималните между 20 и 25 градуса, по-ниски по Черноморието.

Времето в планините - слънчево, краткотраен дъжд и гръмотевици в Рило-Родопската област. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток, през деня ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

В сряда и четвъртък повече слънце ще има сутрин. Около и след обяд ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Ще има и краткотрайни валежи, възможна е и слаба гръмотевична дейност. Дневните температури ще се повишават и в четвъртък максималните в повечето райони отново ще са над 25°.

В петък вятърът пак ще стане югозападен, дневните температури ще достигнат, в отделни райони и ще надхвърлят 30 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен трафик се очаква по АМ "Тракия" в последния от поредицата почивни дни
Засилен трафик се очаква по АМ "Тракия" в последния от поредицата почивни дни
631 са новите случаи на коронавирус у нас
631 са новите случаи на коронавирус у нас