НОВИНИ

Повишение на температурите и интензивни валежи

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 05.06.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Времето
Слушай новината

Предстои постепенно повишение на максималните температури. В края на седмицата в много райони от страната се очакват стойности около 30° градуса.

Днес максималните температури ще бъдат от 23° до 28°, в комбинация със слаб до умерен източен вятър. Следобедни валежи и гръмотевици се очакват главно в Западна България, по-интензивни в планинските райони от Северозападна България.

Утре превалявания и гръмотевици ще има само в планинските райони от Западна България. В останалата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, на морския бряг – от 21° до 23°.

По Черноморието ще бъде слънчево, със слаб източен вятър. Вълнението на морето по нашето крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода ще е между 20°-21°.

Добри условия за туризъм в планините ще са налични утре – умерен югоизточен вятър и следобедни валежи ще има главно в масивите от Западна България.

Валежи и гръмотевици ще има утре в западните части Балканския полуостров, на Апенините, както и в много райони от Централна и Източна Европа, по-интензивни в Чехия, Австрия, Словакия и Унгария.

У нас, през следващите дни ще преобладава слънчево време. В сряда и четвъртък превалявания ще има с по-голяма вероятност в планинските райони, но в края на седмицата отново на много места се очакват валежи и гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тялото на Ангел Христов е открито в погребална агенция
Тялото на Ангел Христов е открито в погребална агенция
НС е домакин на кръгла маса за ролята на младите за бъдещето на ЕС
НС е домакин на кръгла маса за ролята на младите за бъдещето на ЕС