НОВИНИ

Предупреждение за силен вятър и значителни валежи

есен - лошо време
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 04.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в източната половина от страната ще продължи да духа силен юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната вятърът временно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат.

Над Западна и Централна България ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, на места значителни, с гръмотевици, очакват се и градушки. Над Източна България преди обяд ще има разкъсана облачност, но след обяд и там на места също ще има валежи.

Минималните температури ще са между 10° и 15°, в източните райони и в Предбалкана до 18 - 20° в София - около 10°. Максималните температури ще са в широк интервал: от 12 - 13° в западните райони до 26 - 28° на места в Източна България.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще духа силен юг-югозападен вятър, който вечерта временно ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е разкъсана, след обяд ще се вплътни и на места ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат 25 - 28°.

Над планините ще облачно, с валежи, на места значителни, с гръмотевични бури; над 2500 метра ще вали сняг. Ще духа бурен югозападен вятър, който след обяд в ниските части временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя ще преобладава слънчево време. През нощта срещу понеделник на отделни места, главно в северозападните райони ще превали. В понеделник отново ще бъде предимно слънчево. Следобед вятърът ще отслабне, температурите слабо ще се повишат. И във вторник ще е предимно слънчево и почти тихо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лас Палмас сложи край на серията от шест поредни победи на Атлетико Мадрид
Лас Палмас сложи край на серията от шест поредни победи на Атлетико Мадрид
Новак Джокович се наложи над Холгер Руне и ще играе с Андрей Рубьов на полуфиналите в Париж
Новак Джокович се наложи над Холгер Руне и ще играе с Андрей Рубьов на полуфиналите в Париж