НОВИНИ

Президентът Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание

Николай Минков
от Николай Минков
16:25, 09.09.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Президентът Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание
Снимка: БТА
Слушай новината

Нужна е още по-голяма координация и взаимодействие между различните елементи от системата за защита на националната сигурност заради влошената международна среда и увеличаващите се нови рискове и заплахи. За това призова президентът Румен Радев, след като удостои военнослужещи с висше офицерско звание.

"Трябва да си даваме сметка, че безпрецедентното влошаване на глобалната среда за сигурност и широкият спектър от нововъзникващи рискови заплахи, поставят нови, все по-високи изисквания към отбранителните способности на страната, към още по -голяма координация и взаимодействие между различните елементи от системата за защита на националната сигурност към ускоряване на модернизацията на българската армия и повишаване оперативната съвместимост с нашите съюзници. но тези предизвикателства изискват преди всичко наличието на командири и ръководители с висока професионална подготовка и лидерски качества, способни да мотивират и водят своите подчинени към високи резултати в сложна обстановка", заяви държавният глава.

Новият началник на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" Калин Калинов беше произведен във флотилен адмирал. Теодор Тодоров е новият командир на Командването за киберотбрана и бе повишен в звание "бригаден генерал". Бригаден генерал Димитър Павлов е новият командир на Вертолетната база в Крумово.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС не е подало заявление в съда за промени в ръководството на партията
ДПС не е подало заявление в съда за промени в ръководството на партията